Декларації



друк

Рекомендації до вимог чистоти насіння
Для того, щоб поставити чисте насіння овочів, відповідаюче вимогам Директиви Ради ЄС 2002/55/EC, Бейо використовує різні стратегії управління ризиками по запобіганню та контролю передачі захворювань насіння. Наприклад, це можуть бути програми з тестування чистоти насіння, інспекції поля, спеціальна обробка насіння та інші ефективні методи знезараження насіння.


Xanthomonas campestris pv. Campestris
Бейо Заден перевіряє всі партії насіння капусти на наявність інфекції Xanthomonas campestris pv. campestris, збудника судинного бактеріозу. Аналіз проводиться по методиках, затверджених Naktuinbouw (Інспекційна Служба Нідерландів по Садівництву). Лабораторія Бейо Заден була акредитована Naktuinbouw для проведення тестів згідно з системою NAL (Naktuinbouw Accredited Laboratories). У реалізацію поступають лише ті партії насіння, в зразках яких не була виявлена інфекція Xanthomonas campestris pv. Campestris.

Декларація про генетично модифіковані об'єкти (ГМО)
Всі сорти і гібриди овочевих культур, вказані на цьому веб-сайті, були виведені класичними методами селекції. Ми не продаємо насіння, отримане шляхом генетичної модифікації.


Надання інформаціїї. (Загальні Правила та Умови продажу та поставки насіння Бейо Заден Б.В., стаття 14)

1.
 Інформація, що надається Продавцем у будь-якій  формі, не несе жодних зобов'язань. Описи, рекомендації, фотографії в каталогах, брошурах і листівках надаються на основі практичного досвіду фахівців компанії. Продавець не несе відповідальність за відмінність в результатах, отриманих Покупцем на підставі наданої інформації. Покупець сам визначає відповідність вибраного продукту місцевим умовам вирощування.
2. У інформації, що надається Продавцем, використовуються наступні терміни:

 Імунітет: здатність не піддаватися атаці або інфекційному зараженню з боку певного шкідника або патогена.

• Стійкість  – це здатність сорту рослини обмежувати ріст і розвиток певного шкідника або патогена і/або пошкодження, яке вони спричиняють, порівняно з чутливими сортами рослин за аналогічних умов оточуючого середовища і інтенсивності впливу паразита або хвороботворного мікроорганізму. Стійкі сорти можуть проявляти деякі симптоми хвороби або пошкодження при високій інтенсивності впливу шкідника або патогена.

Визначено два рівні стійкості:

Висока стійкість (HR*): сорти рослин, які дуже сильно обмежують ріст і розвиток певного паразита або хвороботворного мікроорганізму за нормальної інтенсивності впливу цього паразита або хвороботворного мікроорганізму порівняно з чутливими сортами. Однак ці сорти можуть проявляти деякі симптоми хвороби або пошкодження при високій інтенсивності впливу паразита або хвороботворного мікроорганізму.

Середня стійкість (IR*): сорти рослин, які обмежують ріст і розвиток певного шкідника або патогена, однак можуть проявляти більший діапазон симптомів або пошкодження порівняно зі середньо або високо стійкими сортами. Сорти рослин з середньою стійкістю будуть характеризуватися менш серйозними симптомами або пошкодженням, ніж чутливі сорти при вирощуванні за аналогічних умов оточуючого середовища і/або при тій же інтенсивності впливу паразита або хвороботворного мікроорганізму.

* стандартні скорочення HR (висока/стандартна стійкість) і IR (середня стійкість) повинні використовуватися в усіх мовах.

• Чутливість – це нездатність сорту рослин обмежувати ріст і розвиток певного шкідника або патогена.


Головна Декларації