В ході семінару були представлені гібриди Бедуін F1, який вже знаходиться в комерційному продажі, та гібрид Одін F1, який на даний час перебуває на реєстрації та з’явиться в прайсі вже найближчим часом.
Дані гібриди були висаджені в ґрунт розсадою в середині квітня. Учасники зустрічі мали можливість оцінити наші новинки за наступними параметрами:
- ранньостиглість
- розмір плоду
- урожайність
- колір шкірки та внутрішньої м’якоті
- вміст цукрів
- стійкість до фузаріозу
Гості даного заходу зазначили, що на 66 день вегетації кавуни мали гарний товарний вигляд, привабливу світло-зелену шкірку з вузькими смужками (тайгер типу). В ході дегустації відмітили червону хрумку м’якоть з маленьким насінням та відмінні смакові якості. Відразу на полі було проведено визначення вмісту цукрів у плодах, за допомогою рефрактометра, відсотковий вміст яких становив 13,8 одиниць, що на декілька одиниць вище, ніж у аналогічних гібридів ранньостиглої групи кавунів інших селекцій. Кавуни мали приблизну вагу 5-6 кг, але за повного дозрівання (80днів) потенціал гібриду становить 8-10 кг. На думку власника поля урожайність кавунів від компанії Бейо на момент масового збору буде становити до 60 тон.
Під час огляду полів ушкоджень фузаріозом не відмічалось.
На думку дилерів та овочівників, гібриди Бедуін F1 та Одін F1 можуть зайняти достойне місце в сегменті ранньостиглих кавунів і скласти конкуренцію всім відомим виробникам насіння.
Семінар пройшов у дружній атмосфері, учасники мали змогу задати безліч запитань та отримати кваліфіковану відповідь на них. Вийшла цікава дискусія по темі семінару із обміном досвідом та живими практичними прикладами.